Beroepsopleidingen

Als je het leuk vindt om met je handen te werken, creatief bezig te zijn en dingen te maken, dan ben je op de juiste plek. Al deze punten komen namelijk terug in de opleidingen en beroepen in de natuursteenbranche. Het voordeel van de opleidingen is, dat het werk/leer opleidingen zijn. Dat betekent dat je tijdens je opleiding al lekker aan het werk bent, én dus ook geld verdient. Ondanks dat je bij een bedrijf in dienst bent, kun je wel zelfstandig werken en je leert met klanten omgaan.

Om binnen de natuursteenbranche als vakman te werken zijn er drie verschillende vakopleidingen op diverse niveaus. Dit zijn meerjarige bbl-opleidingen op mbo niveau, wat betekent dat je vier dagen per week in de praktijk werkt en één dag in de week op school zit.

De opleidingen volg je bij ROC Midden-Nederland in Nieuwegein. De natuursteen gerichte opleidingen op het ROC Midden-Nederland zijn vanuit de natuursteenbranche ontwikkeld en sluiten daardoor uitstekend aan op de eisen en wensen vanuit de natuursteenvakbedrijven. Je leert in de opleidingen over de werkzaamheden waarmee je in de praktijk bezig bent.

Cursussen/trainingen

Als je al werkzaam bent in de natuursteensector maar je wil je vaardigheden of inzetbaarheid vergroten, dan zijn er regelmatig cursussen en trainingen om hier aan te werken. Dit zijn geen beroepsopleidingen, enkel bijscholing voor mensen die al ervaring met natuursteen hebben.

Menu