Over het Brancheplatform Natuursteen

Natuursteenbedrijven zijn georganiseerd binnen de Nederlandse Ondernemersvereniging van Afbouwbedrijven (NOA) de brancheorganisatie voor ondernemers van een stukadoors-, vloeren-, terrazzo-, natuursteenbewerking-, blokkenstel-, plafond- en wandmontage of allround afbouwbedrijf. Samen met de werknemersorganisaties FNV Bouwen en Wonen en CNV Vakmensen is de NOA betrokken bij de Cao voor de sector Afbouw. Gezamenlijk behartigen deze organisaties de belangen van ondernemers en werknemers van natuursteenbedrijven, o.a. via het Brancheplatform Natuursteen.

Hoofdtaken Brancheplatform Natuursteen

Het Brancheplatform Natuursteen heeft de taak om de scholing voor natuursteenbedrijven te stimuleren voor ondernemers en werknemers. De natuursteensector investeert in het opleiden van werknemers. Dankzij goede opleidingen worden vakkennis en inzetbaarheid in de bedrijven vergroot. Door vakwerk te leveren van de allerhoogste kwaliteit draagt een goed opgeleide werknemer bij aan het positieve imago van de sector. In samenwerking met ROC Midden Nederland werkt het Brancheplatform Natuursteen aan voorlichting over scholing, de invulling van de vakopleidingen Natuursteenbewerker en het aanbod van het onderwijs gericht op natuursteen.

Sector Afbouw

Binnen de sector Afbouw zijn ondernemers en werknemers verenigd van stukadoors-, vloeren-, terrazzo-, natuursteenbewerking-, blokkenstel-, plafond- en wandmontage of allround afbouwbedrijven. Van, voor en door de sector Afbouw zijn een aantal organisaties werkzaam die zich bezig houden met de bevordering van o.a. het imago, kwaliteit, arbeidsomstandigheden en het onderwijs. Hieronder tref je hierover meer informatie aan met een verwijzing naar verdere informatie.

MijnAfbouw.nl

MijnAfbouw.nl is het internetportal van de afbouwsector. Via deze website is informatie vindbaar over de Cao-afbouw, Bedrijfstak Eigen Regelingen voor ondernemers en werknemers, arbeidsomstandigheden, duurzame inzetbaarheid, pensioen, kwaliteit & techniek enzovoorts.

Technisch Bureau Afbouw

Het Technisch Bureau Afbouw is een organisatie die zich inzet voor de kwaliteit en innovatie van de sector afbouw, o.a. door het geven van deskundig advies en het uitvoeren van kwaliteitscontrole tot bouwbegeleiding.

Savantis

De Stichting Savantis zet zich in voor het behoud en de vernieuwing van vakmanschap. Voor sectoren ontwikkelt Savantis opleidingsbeleid en wordt dit omgezet in concrete plannen en de uitvoering daarvan. Voor (v)mbo-scholen ontwikkelt Savantis vakgericht onderwijs, goede leermiddelen en examens. Voor werknemers worden trainingen en loopbaanondersteuning aangeboden. En werkgevers worden geadviseerd over de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers, zodat hun organisatie zich toekomstbestendig blijft ontwikkelen. Voor het Branche Platform Natuursteen verzorgt Savantis het secretariaat en de ondersteuning van het bestuur.

ROC Midden Nederland

Het ROC Midden Nederland draagt zorg voor de organisatie en uitvoering van de mbo-opleidingen Natuursteenbewerker. Het Brancheplatform Natuursteen heeft een goede samenwerking met het ROC Midden Nederland en biedt hieraan organisatorische en financiële ondersteuning.

Wat is BPN

Bestuur en secretariaat

De stichting Brancheplatform Natuursteen wordt bestuurd door:

Mw. Henny Plat – FNV Bouwen en Wonen
(werknemersvoorzitter)

Dhr. Leon de Jong – CNV Vakmensen
(secretaris)

Dhr. William Slotboom – NOA
(werkgeversvoorzitter)

Mw. Lizet Vreeker – NOA
(penningmeester)

De ondersteuning van het bestuur en het voeren van het secretariaat BPN wordt verzorgd door Savantis.

Partners

Logo FNV bouwen & wonen
Logo Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven
Logo CNV Vakmensen
Menu