Brancheplatform Natuursteen maakt gebruik van cookies. Hier vindt u meer informatie.

Jordy Weevers winnaar Nationale Beroepenwedstrijd Natuursteenbewerken

Op zaterdag 7 maart 2015 heeft Jordy Weevers van Slotboom Steenhouwers uit Winterswijk de 1e prijs gewonnen bij de finale van de Nederlandse Beroepenwedstrijd Natuursteenbewerken. Van de vijf genomineerde ROC-leerlingen was Jordy de allerbeste. Twee dagen lang duurde de wedstrijd voor de eerste prijs welke recht geeft op deelname in augustus aan de Internationale Beroepenwedstrijd WorldSkills in Brazilië. De wedstrijd werd gehouden tijdens de Open Dag van ROC Midden-Nederland te Nieuwegein.
 

Vakmanschap

De wedstrijd, het volgens tekening uithakken van een werkstuk in Franse kalksteen was erg spannend. De leerlingen scoorden hoog op het gebied van maatvoering.

Vooraf schatte de winnaar het verloop van de wedstrijd goed in. "Het is een mooie uitdaging, zo'n kans krijg je nooit weer. Want er zijn niet veel jongeren die dit werk gaan doen.” Weevers heeft kennis gemaakt met zijn concurrenten tijdens een oefendag afgelopen woensdag in Nieuwegein. "Iedereen haalt wel een redelijk niveau. Vergelijken is lastig, maar ik denk dat iedereen dicht bij elkaar zit. Het komt op de afwerking aan.''

De onafhankelijke vakjury, bestaande uit twee vakspecialisten in de natuursteenbranche en de opleidingscoördinator van het BranchePlatform Natuursteen, kon na lang beraad en overleg de uiteindelijke winnaar aanwijzen.

Beroepenwedstrijd I

Uitslag

  1. Jordy Weevers – Slotboom Steenhouwers, Winterswijk

  2. Job van der Neut – Natuursteenbedrijf Rijssen, Rijssen

  3. Jamie Stolk – Vasto Natuursteen, Alblasserdam

  4. Dion Harder – Swart Natuursteen, Alkmaar

  5. Amjad Abdow – Vasto Natuursteen, Alblasserdam

De heer Pieter van der Vliet van SkillsNetherlands maakte de uitslag bekend en heette de winnaar van harte welkom in team Nederland.

Beroepenwedstrijd III

WorldSkills 2015 

Jordy Weevers heeft als Nederlandse winnaar meegedaan met de Internationale Beroepenwedstrijden WorldSkills in Brazilië. Deze wereldkampioenschappen werden gehouden in São Paulo van 11 t/m 16 augustus 2015. Hier vertegenwoordigde Jordy Weevers Nederland voor het beroep Natuursteenbewerker (Architectual Stonemasonry).

Het Nederlandse team (SkillsNetherlands) heeft op 21 maart 2015 een officiële kick-off gehad bij ROC Midden Nederland Newtonbaan 12 in Nieuwegein (www.rocmn.nl). Het team bestond uit 35 kandidaten en 30 experts.

SkillsNetherlands is door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aangewezen als enige officiële vertegenwoordiger van Nederland bij WorldSkills en EuroSkills. Voor meer informatie www.worldskills-team.nl.

 

 

 

Bedrijven Natuursteenbranche

Zoek een natuursteen bedrijf bij u in de buurt

Zoeken >

Wij houden u graag op de hoogte

Als u dat wilt sturen wij u het laatste nieuws en publicaties per e-mail.