Brancheplatform Natuursteen maakt gebruik van cookies. Hier vindt u meer informatie.

Natuursteen is een uniek product

Natuursteen is een prachtige grondstof voor bijvoorbeeld vloeren, keukenwerkbladen, monumenten, bestrating en gevels. Een deel van de in projecten toegepaste natuursteen komt uit niet-Europese landen. Het BranchePlatform Natuursteen vindt dat de groeves en fabrieken moeten voldoen aan internationale milieu- en arbeidsnormen. Arbeidsomstandigheden moeten worden verbeterd en kinder- en/of dwangarbeid moet worden uitgebannen. Wij ondersteunen het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Natuursteen gaat door vele handen. De keten tussen groeve en eindproduct is vaak complex en lang. Veel spelers in de markt, zoals overheden, maatschappelijke organisaties, vakbonden en financieringsinstellingen, missen kennis over mogelijke sociale en ecologische omstandigheden. Toch zijn er mogelijkheden om invloed uit te oefenen op de keten door importeurs, gemeenten, architecten, aannemers, eigenaren van tuincentra of consumenten. Kies voor verantwoord natuursteen en draag zo uw steentje bij aan een betere wereld!
 

Ga voor verantwoord natuursteen!

Door mee te doen aan het TFT Responsible Stone Program verbetert u de werk- en leefomstandigheden van arbeiders in de groeves. Ook worden op deze manier de schadelijke gevolgen voor het milieu beperkt. Verantwoord en duurzaam. Ga voor meer informatie naar de website duurzamenatuursteen.nl

Bedrijven Natuursteenbranche

Zoek een natuursteen bedrijf bij u in de buurt

Zoeken >

Promotiefilm steenhouwer


Copyright: "Introducing Gallery"