Brancheplatform Natuursteen maakt gebruik van cookies. Hier vindt u meer informatie.

Diensten natuursteenvakbedrijven

Het juiste gedenkteken kiezen voor uw dierbare is vaak erg moeilijk. De natuursteen vakspecialisten zijn zeer ervaren in het ontwerpen van grafmonumenten en urnengraven. Zij willen u dan ook vakkundig adviseren in de te nemen stappen en het kunnen maken van de juiste keuzes. Om u te helpen bij het uitzoeken van een gedenkteken of grafsteen, leest u hieronder hoe dit in zijn werk gaat.
 

Oriënteren

Via de website van de natuursteenvakbedrijven, de opgenomen bedrijfsprofielen en informatie op deze site kunt u zich oriënteren op de mogelijkheden van grafmonumenten, urnengraven of gedenktekens. Daarnaast kunt u via internet veel ideeën opdoen. Door een eerste oriëntatie krijgt u een beter beeld van de mogelijkheden en keuzes.
 

Een eerste bezoek

U vind een natuursteenvakbedrijf in het bedrijvenoverzicht op deze site. Kijk of er één in uw directe omgeving is en maak een afspraak. In de prachtig ingerichte toonzalen en modeltuinen krijgt u een juist beeld van de verschillende grafmonumenten, materiaalsoorten, bewerkingen en accessoires. U kunt zich in uw eigen taal en cultuur verder oriënteren en laten voorlichten over de mogelijkheden die er zijn. Omdat de natuursteenvakbedrijven in uw omgeving werkzaam zijn, zijn zij zeer goed op de hoogte van de regelgeving en inrichting op iedere begraafplaats. Dit is namelijk zeer belangrijk voor het ontwerp en de afmetingen van het uiteindelijke monument. 
 

Het samenstellen van het monument

De specialisten van de natuursteenvakbedrijven adviseren u graag bij het samenstellen van uw persoonlijke grafmonument. Zij kijken samen met u welke mogelijkheden er zijn en welke materialen hiervoor gebruikt kunnen worden. Van ieder monument'wordt een tekening gemaakt. Zo krijgt u van te voren een goed beeld van het te maken monument. Bij het ontwerpen wordt de duurzaamheid en de constructie van het monument nauwlettend in de gaten gehouden. Het monument moet namelijk vele jaren weer en wind trotseren, zonder dat dit afbreuk doet aan het uiterlijk.
 

Juiste prijzen

Wanneer het grafmonument naar uw wensen is samengesteld, wordt een prijs geven. Deze prijs is vaak inclusief de tekst, alle materialen, betonfundatie, vergunningsaanvraag en de plaatsing van het monument door vakmensen. Omdat er geen andere kosten meer bijkomen, weet u precies wat u voor het monument moet betalen. 
 

Het maken van het monument

De vakmensen van de vakbedrijven beheersen alle technieken die nodig zijn om een duurzaam en kwalitatief hoogwaardig monument te kunnen maken. Door diverse specialisaties kunnen de natuursteenbedrijven ieder materiaal bewerken en verwerken en de kwaliteit garanderen.