Brancheplatform Natuursteen maakt gebruik van cookies. Hier vindt u meer informatie.

Hoe zit de arbeidsmarkt in elkaar?

Een van de bouwstenen van een succesvolle banenzoektocht is kennis van de arbeidsmarkt, zodat je weet welke banen aansluiten op jouw interesses en mogelijkheden. Dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Voor veel werkzoekenden is de arbeidsmarkt een ondoordringbaar woud waarin het gemakkelijk verdwalen is.
 

Wat is een arbeidsmarkt?

In de meest letterlijke zin van het woord is de arbeidsmarkt een plaats waar 'vragers' naar en 'aanbieders' van arbeid elkaar ontmoeten. In werkelijkheid is de arbeidsmarkt een abstracte markt waar werkgevers door middel van verschillende wervingskanalen zoals personeelsadvertenties, uitzendbureaus en werving- en selectiebureaus om personeel vragen. Werkzoekenden zijn op dezelfde markt op zoek naar een baan die aansluit bij hun wensen, opleiding en werkervaring.
 

Natuursteenbanen.nl

Speciaal voor de natuursteenbranche is een arbeidsmarktportaal ingericht, waarbij de mogelijkheid wordt geboden voor o.a. het werven van een nieuwe medewerker, het overzichtelijk presenteren van ondernemingen en het toelichten van opleidingen. Natuursteenbanen.nl is dé vacaturebank voor werkgevers en werknemers die actief zijn binnen de CAO voor het Natuursteenbedrijf. Ga voor meer informatie, vacatures, stages en leerwerkplekken naar Natuursteenbanen.nl

 


Bedrijven Natuursteenbranche

Zoek een natuursteen bedrijf bij u in de buurt

Zoeken >