Brancheplatform Natuursteen maakt gebruik van cookies. Hier vindt u meer informatie.

Beroepenwedstrijden

Beroepenwedstrijden zorgen voor de promotie van het beroep, de inhoud van het vak, het vakmanschap en de noodzakelijke techniek 'skills' in beeld. Beroepenwedstrijden zorgen voor een verbindende factor tussen opleidingen en praktijk.
 

WorldSkills

WorldSkills zijn de wereldkampioenschappen voor beroepen. Om het jaar strijden duizenden jonge vakmannen en –vrouwen in vakwedstrijdvorm om de titel ‘beste vakman/-vrouw van de wereld’. Een felbegeerde titel, die al zestig jaar met veel enthousiasme en inzet wordt verdiend door de beste vaktalenten die er op deze aardbol rondlopen.

De vakwedstrijden zorgen voor promotie van het beroepsonderwijs, het bevorderen van de vaktrots en het ontwikkelen van de talenten van over de gehele wereld. Maar naast deze wedstrijden biedt WorldSkills een uitstekend platform aan belangrijke nevenactiviteiten zoals beroepenoriëntatie, (internationale) connecties maken en promotie van het beroepsonderwijs. Dit maakt WorldSkills tot het grootste en belangrijkste beroepenevenement van de wereld.
 

WorldSkills 2015

In 2015 werd ook natuursteen vertegenwoordigd op deze kampioenschappen. Via de Nationale beroepenwedstrijd werd Jordy Weevers afgevaardigd naar de WorldSkills in Brazilië.
 

Open kampioenschappen natuursteenbewerken

Gekoppeld aan de NatuursteenVakdagen organiseerde het BranchePlatform Natuursteen in 2016 voor het eerst het Open Kampioenschap Natuursteenbewerken. Tijdens dit internationale evenement maken de deelnemers in vrij korte tijd hetzelfde werkstuk. Een deskundige jury beoordeelt het werk op onder ander maatvoering en afwerking.

Wij houden u graag op de hoogte

Als u dat wilt sturen wij u het laatste nieuws en publicaties per e-mail.