Brancheplatform Natuursteen maakt gebruik van cookies. Hier vindt u meer informatie.

Wie zijn de vakmensen over vijf jaar?

Wie zijn over vijf jaar de vakbekwame vakmensen in de natuursteensector? Zijn er voldoende mensen die de kneepjes van het vak kennen? Hoe zorgen we voor vakbekwame vakmensen die volop materiaalkennis en vakvaardigheid hebben?
 

Beroepsopleidingen BranchePlatform Natuursteen

Twijfelt u over uw vaardigheden of de allround inzetbaarheid van medewerkers? Denk dan eens na over het (laten) volgen van een opleiding of cursus. Het BranchePlatform Natuursteen ondersteunt de opleidingen en cursussen inhoudelijk ook zijn er diverse vergoedingen mogelijk om het opleiden betaalbaar te houden.

Opleiding natuursteenvakmensen

Om binnen de natuursteenbranche als vakman te werken zijn er verschillende vakopleidingen, de opleidingen zijn op verschillende niveaus.

De natuursteenbewerker heeft een MBO 2 opleiding en de allround natuursteenbewerker heeft een MBO 3 opleiding. Ook kun je een kaderopleiding (MBO 4) volgen om te werken bij de werkplaatsorganisatie, werkvoorbereiding of bedrijfsvoering van een natuursteenvakbedrijf. De hier genoemde vakopleidingen richten zich speciaal op de natuursteenbranche. De natuursteenopleidingen zijn bbl-opleidingen (beroeps begeleidende leerweg), dit betekent dat je het grootste deel van het beroep in de praktijk leert (4 dagen per week praktijk, 1 dag per week op school). Tijdens je opleiding ben je in dienst van een erkend leerbedrijf

De opleidingen volg je bij ROC Midden-Nederland in Nieuwegein. De natuursteen gerichte opleidingen op het ROC Midden-Nederland zijn vanuit de natuursteenbranche ontwikkeld en sluiten daardoor uitstekend aan op de eisen en wensen vanuit de natuursteenvakbedrijven. Je leert in de opleidingen over de werkzaamheden waarmee je in de praktijk bezig bent. De opleidingen beginnen elk jaar in januari en september.