Brancheplatform Natuursteen maakt gebruik van cookies. Hier vindt u meer informatie.

Week van de Begraafplaats 2016

Dit jaar is het thema van de Week ‘Verborgen tuinen van Nederland’, een goede gelegenheid om een begraafplaats te bezoeken en zelf te ervaren dat veel begraafplaatsen een groene oase zijn in de hedendaagse verstedelijkte samenleving.

Meer dan een laatste rustplaats

Veel Nederlanders kennen begraafplaatsen alleen als een plek waar hun geliefden een laatste rustplaats hebben gevonden. Begraafplaatsen zijn daarnaast ook een plek voor rouwverwerking, rust en contemplatie, cultuurhistorie en natuurbeleving.
Het groen op de begraafplaatsen is vaak zeer divers: van een oudere begraafplaats met eenvoudige groenvoorziening tot fraai aangelegde parken ontworpen door bekende tuinarchitecten. Maar of een begraafplaats nu groot of klein is, een lange historie kent of recent is aangelegd, in een stad of in een dorp ligt: elke begraafplaats vormt een tuin waar oude bomen, bijzondere planten, (korst)mossen, kleine zoogdieren en vogels ongestoord kunnen gedijen. Bovendien hebben bomen en planten op de begraafplaats (of in versteende vorm op een grafmonument) een symbolische waarde.

Traditie

De Week van de Begraafplaats begint een traditie te worden: in 2016 wordt de week alweer voor de derde keer gehouden, dit jaar van zaterdag 28 mei tot en met zondag 5 juni. Een week lang staat de begraafplaats in Nederland in de schijnwerpers.

www.weekvandebegraafplaats.nl

Terug naar overzicht >
02-05-2016

Bedrijven Natuursteenbranche

Zoek een natuursteen bedrijf bij u in de buurt

Zoeken >

Nieuws plaatsen

Welkom op de nieuws pagina waar u slechts een klik verwijderd bent van al uw landelijke en regionale nieuws. Wij geven u de mogelijkheid om zelf een actieve rol te spelen op de site.
U kunt hier (nieuws)berichten plaatsen die interessant zijn voor de gebruikers van deze site.

Verder >

Voordelen Branche- Platform Natuursteen

Het BranchePlatform Natuursteen is het kenniscentrum voor de natuursteensector van Nederland. Leden van ons platform kunnen actief meewerken aan het platform. Natuursteenvakbedrijven en onderwijs brengen we direct bij elkaar om samen te zorgen voor een duurzame natuursteensector.

Ik meld me aan >

Wil je actief meewerken aan de ontwikkeling van de natuursteensector?

WIl je op de hoogte blijven van nieuws, activiteiten en opleidingen gericht op de natuursteensector?

Meld je aan via de button!