Brancheplatform Natuursteen maakt gebruik van cookies. Hier vindt u meer informatie.

Astronaut Kuipers op Natuursteenvakdagen

Met astronaut André Kuipers als spreker op de NatuursteenVakdagen in Harderwijk kiest het BranchePlatform Natuursteen voor duurzaamheid. Daarmee biedt de tweede editie van deze gespecialiseerde vakbeurs een extra reden voor aannemers, architecten en andere beslissers in het bouwproces om zich te informeren over de mogelijkheden van natuursteen.

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei zijn op het Bouw & Infra Park in Harderwijk alle mogelijkheden en toepassingen met natuursteen op één plek te bekijken. Daarmee zijn de NatuursteenVakdagen de enige vakbeurs in de Benelux waar het uitsluitend draait om natuursteen.

Astronaut Kuipers inspireert
André Kuipers vertelt op de eerste dag van het evenement hoe hij het zicht op de aarde vanuit de ruimte heeft ervaren. Zijn ruimtereis was voor hem de aanleiding om zich in te zetten voor duurzaamheid. Werkend met een natuurproduct, heeft de natuursteensector er alle belang bij om duurzaamheid hoog in het vaandel te zetten. Met zijn lezing wil André Kuipers leveranciers, bewerkers en afnemers daarbij inspireren.

Demonstraties en workshops
Door de specifieke aandacht voor natuursteen is de beurs niet alleen interessant voor natuursteenondernemers en -werknemers, maar ook voor aannemers, ontwerpers en andere beslissers in de bouw - en interieursector. De beurs geeft een goed beeld van wat er mogelijk is met natuursteen in Nederland. Diverse steenleveranciers tonen hun aanbod, met aandacht voor de nieuwe trends en kleuren, toepasbaar in de bouw, het interieur en in grafmonumenten. Leveranciers van gereedschappen en machines geven demonstraties en workshops om te laten zien wat er tegenwoordig mogelijk is met natuursteen.

Nieuwe technieken en werkwijzen
De afgelopen jaren zijn er bijvoorbeeld flinke stappen gezet op het gebied van arboveiligheid, waardoor het mogelijk is om - met droogzagen - in bewoonde huizen natuursteen te bewerken. Ontwikkelingen in gereedschappen zorgen voor meer precisie en maken het mogelijk dat er gedetailleerd gewerkt wordt op kleine oppervlakten. Diverse natuursteenbewerkingsbedrijven laten zien hoe zij met de nieuwste technieken en werkwijzen met korte doorlooptijden maatwerk kunnen leveren.

Bezoek beurs is gratis
Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de NatuursteenVakdagen via de website natuursteenvakdag.nl. Een bezoek aan de beurs is gratis. Dit geldt ook voor het bijwonen van de lezingen die tijdens de NatuursteenVakdagen gegeven worden.

Terug naar overzicht >
08-02-2016

Bedrijven Natuursteenbranche

Zoek een natuursteen bedrijf bij u in de buurt

Zoeken >

Nieuws plaatsen

Welkom op de nieuws pagina waar u slechts een klik verwijderd bent van al uw landelijke en regionale nieuws. Wij geven u de mogelijkheid om zelf een actieve rol te spelen op de site.
U kunt hier (nieuws)berichten plaatsen die interessant zijn voor de gebruikers van deze site.

Verder >

Voordelen Branche- Platform Natuursteen

Het BranchePlatform Natuursteen is het kenniscentrum voor de natuursteensector van Nederland. Leden van ons platform kunnen actief meewerken aan het platform. Natuursteenvakbedrijven en onderwijs brengen we direct bij elkaar om samen te zorgen voor een duurzame natuursteensector.

Ik meld me aan >

Wil je actief meewerken aan de ontwikkeling van de natuursteensector?

WIl je op de hoogte blijven van nieuws, activiteiten en opleidingen gericht op de natuursteensector?

Meld je aan via de button!