Brancheplatform Natuursteen maakt gebruik van cookies. Hier vindt u meer informatie.

< Terug naar overzicht

Schrijen Peeters Natuursteen

Bedrijfsprofiel

Welkom bij Schrijen Peeters Gedenktekens uit Cuijk. Wij verzorgen grafmomumenten, asbestemming en tijdelijke monumenten.

Grafmonumenten
Onze gedenktekens zijn louter van hoogwaardige kwaliteit en worden geplaatst op een betonplaat met vier funderingspalen. Daardoor kunnen wij maar liefst vijfentwintig jaar garantie geven tegen het verzakken van de steen. Onze producten komen van leveranciers van over de hele wereld, die net als wij op zoek zijn naar de beste soorten graniet. Voor een grafmonument kunt u ook kiezen voor zwerfkeien, leistenen en kwartsieten. Die zijn door de natuur gevormd, grillig, glad of gespleten op de natuurlijke laag. Graniet kan overigens ook ruw bewerkt worden.

Indien gewenst kunnen wij binnen twee weken over gaan tot plaatsing van het gedenkteken, omdat wij over een ruime voorraad beschikken.

Asbestemmingen

De urn thuis
Sinds een aantal jaren bestaat de mogelijkheid voor nabestaanden om de as van de overledene thuis te bewaren. Wij hebben een uitgebreid assortiment urnen voor binnenshuis, deze urnen zijn vaak minder traditioneel en passen in het interieur zonder dat ze direct opvallen als urn.

Monumentje voor op een urn graf
Wanneer de urn op de begraafplaats wordt begraven kan er een klein monumentje of beeld op worden geplaatst. Hiervoor zijn er net als voor de grafmonumenten vele materialen, technieken en stijlen mogelijk. Zo ontstaan er in overleg met u beelden met een eigen verhaal.

Urnenmuur/Columbarium
Op veel begraafplaatsen is er tegenwoordig een urnenmuur of een ruimte voor urnengraven. Voor de meeste urnenmuren is het mogelijk dat wij een gedenksteen verzorgen. Op de begraafplaatsen waar al een steen aanwezig is zorgen wij desgewenst voor de inscriptie.

Tijdelijke monumenten
Als een overledene wordt begraven duurt het over het algemeen nog een aantal maanden voordat er een definitief grafmonument wordt geplaatst.

Vooral in deze periode, direct na de begrafenis, worden de meeste bezoeken afgelegd. Ook worden er daarna bloemen gelegd of geplaatst. Deze zullen echter spoedig verwelken en er zal een onverzorgde aanblik ontstaan. Om dit te voorkomen is er nu de mogelijkheid om een tijdelijk grafmonument te plaatsen.

De toepassing van een tijdelijk grafmonument, dat kort na de teraarde bestelling wordt geplaatst, geeft in de periode van rouw een verzorgde aanblik aan het graf.

Wilt u meer informatie dan vragen we u vriendelijk contact met ons op te nemen. 

Bedrijfsvideo

 

Contactgegevens

Bezoekadres
Heeswijksestraat 19
5431 SB Cuijk

Postadres
Heeswijksestraat 19
5431 SB Cuijk

T: 0485 361440

W: Bezoek website
E: info@peetersnatuursteen.nl

BPN

Kaart wordt geladen...

Gedenken

  • Algemeen gedenken
  • Gedenktekens

Overige kenmerken

  • Showroom