Brancheplatform Natuursteen maakt gebruik van cookies. Hier vindt u meer informatie.

WorldSkills 2015

Van 11 tot en met 16 augustus 2015 vonden in Sao Paulo (Brazilië) de WorldSkills plaats. Hieronder de presentatie video van WorldSkills 2015. 

 

WorldSkills Natuursteenbewerken 2015

Bij de WorldSkills Natuursteenbewerken kregen de deelnemers de opdracht om een tweetal werkstukken te realiseren. Alle deelnemers kreeg ruim binnen de 22 uur de twee werkstukken af en op het oog zat er weinig verschil in. Nederland werd vertegenwoordigd door Jordy Weevers van Slotboom Steenhouwers uit Winterswijk. Jordy leverde echt een topprestatie met bijna perfecte werkstukken, waar hij op school zo negens voor had gekregen. Hij maakte een prima indruk op de jury, maar in dit gezelschap moest hij toch genoegen nemen met een 10e plaats. Het geringe verschil werd vooral gevonden in een iets minder perfecte afwerking en een foute mal. Een werkstuk afleveren zonder puntverlies is overigens bijna niet te doen, omdat een afwijking van 1 mm al een punt kost. Omdat afbotten verboden is, is het ook bijna onmogelijk om niet ergens een bladdertje te verliezen van 1 mm. Marius Golser uit Oostenrijk kwam hier nog het dichtste bij en won terecht goud.

Zelf kijkt Jordy met plezier terug aan de WorldSkills. Het was een fantastische belevenis en bovendien legde hij waardevolle contacten met andere kandidaten, zodat hij bijvoorbeeld naar York Cathedral kan gaan om zich verder te ontwikkelen. In 2017 zijn de WorldSkills in Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten) en in 2019 zijn de WorldSkills in Kazan (Rusland).

Beroepenwedstrijd II

 

 

 

Bedrijven Natuursteenbranche

Zoek een natuursteen bedrijf bij u in de buurt

Zoeken >

Wij houden u graag op de hoogte

Als u dat wilt sturen wij u het laatste nieuws en publicaties per e-mail.